zondag 19 maart 2017

Projectweek 2017: techniek is fijn!

Op vrijdag 10 maart kwam professor Techno op bezoek in onze school. Met enkele leuke proefjes en het aanleren van het technieklied werd het startschot voor de projectweek gegeven.  









Op maandag 13 maart kwam technopolis een show geven in de Hemmekes. Samen met het eerste en het tweede leerjaar leerden we enkele proefjes over water.  







In de namiddag kwam de eerste groep met leerlingen van 1, 2 en 3 naar de klas om een kijkdoos met bewegende figuren te maken. Elk groepje kreeg geld waarmee ze naar de technotheek konden komen. In deze winkel vonden ze verschillende materialen om de opdracht tot een goed einde te brengen. 





























Timmeren!

 


























 Op dinsdag kwam de tweede groep aan de kijkdoos werken.























Woensdag maakten we kennis met de elektrische stroomkring. Eerst gingen we aan de slag met de elektriciteitsdoosjes en experimenteerden we er op los! We leerden een lampje te laten branden met behulp van een schakelaar. Nadien kregen we een opdracht: kan jij de neus van de paashaas laten branden? We gingen aan de slag met een stappenplan. Het was niet eenvoudig maar iedereen is er in geslaagd om een leuke paashaas in elkaar te knutselen!   





























Op donderdag kwam de laatste groep een kijkdoos met bewegende figuren maken.




























 Tot slot maakten we in de klas een kuikentje of een bijtje op een krukas.